FAQ: Bryn og Vipper!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 28. Sep 2015

Vipper og bryn virker kanskje som en veldig liten del av et uttrykk, men hvor små forandringer kan gjøre hele forskjellen!

Det er kanskje lett å glemme bort, men vi frisører utfører selvfølgelig forming og farging av både vipper og bryn, og her i Arkaden har vi flere dyktige stylister som utfører både napping, voksing og threading.


BildeHvilke brynstrender har vi nå om dagen?

Vi har i en ganske god stund nå vært inne i en periode hvor tykkere bryn er på moten. Brynene skal være fyldige og markerte, gjerne litt mørkere enn din naturlige farge, men godt trimmet og temmet. "Alle" snakker om brynene til kjendiser som Cara Delevingne og Kardashian-søstrene.BildeBilde


En annen sterk brynstrend om dagen er "ombrè brows", hvor innerkroken av brynet er markert med en lysere farge og går over i mørkere markering lenger utover brynet. Da får brynet et løft i ytterkant og en naturlig look i innerkroken.BildeHva tenker dere på når dere former bryn?

Det er flere ting vi tar hensyn til når vi former et bryn. En ting er trender, men en annen ting er kundens ønske, hårveksten og ansiktets anatomi i tillegg til kundens ønsker. Vi kan vise deg "idealbrynet" ved hjelp av dette bildet, og det er ofte et utgangspunkt til hvordan vi jobber med brynet.


Bilde


Punkt 1 markerer brynets start, vertikalt opp fra øyekroken eller nesevingen. Da nesen kan være skjev eller asymmetrisk, kan det være greiere å ta utgangspunkt i øyekroken. Punkt 2 måles fra nesevinge, rett gjennom øyeeplet og markerer brynets toppunkt. Punkt tre tar også utgangspunkt i nesevingen og i øyets ytterkant, og markerer slutten av brynet. Linje 4 og 5 sjekker symmetrien i forhold til høyden.


Som nevnt over må vi ta hensyn til de individuelle anatomiske forutsetningene, men dette er en metode for å komme frem til "idealbrynet".


De færreste av oss er 100 % symmetriske, og hvert bryn kan ha forskjellig form, høyde, hårvekst og verver. Vi har et ordtak som går ut på at bryn "skal se ut som søsken, men ikke tvillinger. Og ei heller tremenninger." Det gjelder altså å finne middelveien. :)


Hvilke metoder bruker dere for forming av bryn?

Vi har forskjellige stylister som napper, vokser eller threader. Napping er det klassiske metoden hvor vi bruker en pinsett til å forme brynet, ved voksing brukes det varm voks og en rutine spesielt laget for det sensitive øyeområdet, og ved threading brukes det tråd som napper ut alle hårene.


BildeHva slags farger bruker dere?

Til bryn og vipper bruker vi farger som er spesielt utviklet for dette. Vi bruker farger fra Refectocil som kan gjøre alle naturlige farger fra svart til rød til blond, og også bleke/lysne øyenbryn for de som ønsker dette.

Vi bruker ikke vanlig hårfarge da dette er alt for sterke produkter for den sarte huden rundt øynene.Hva med vippene?

Vi farger også vipper, og der bruker vi stort sett farger som strekker seg fra lys brun og mot blåsvart. De brunere nyansene er fine for et veldig subtilt og naturlig resultat, mens med svart og blåsvart får man en "maskaraeffekt".

Farging er vipper er godt for å få frem alle vippene i dagens lys, det er veldig vanlig å ha lyse småhår eller vipper som blir lysere mot tuppen av hårstrået. Ved å farge de får man da en fortettende og forlengende effekt.


Hvor lang tid tar en behandling?

Vi setter stort sett av fra 15-45 minutter avhengig av hvor mye som skal gjøres og ønsket resultat. En bryns-/vippebehandling er ideell å kombinere med en fargebehanding, da vi kan gjøre disse samtidig uten ekstra tidsbruk.

Fargen skal virke mellom 5-20 minutter etter hvilken farge og resultat man skal ha.BildeFarger og former dere på menn også?

JA! :) Dette er ikke behandlinger som er spesielt forbehold kvinner, men vi tenker litt annerledes når vi ordner menn og rydder opp istedet for å forme et typisk "damebryn" og bruker mer naturlige farger.


Hva er prisen på en behandling?

Farging av vipper 250 kr
Farge bryn 230 kr
Farge vipper og bryn 395 kr
Napping av bryn fra 120 kr
Napping og farging av bryn 330 kr
Voksing av bryn 195 kr
Threading av bryn fra 165 kr


Andre ting

Noe rødhet etter en hårfjerningsbehandling er normalt, det gir seg ganske raskt :)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.