Kjemisk behandlet hår FAQ!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 7. Mar 2016

Har du gjort, eller vurderer du, en kjemisk behandling av håret i form av farge, bleking eller permanent? Her kommer vi med noen tips til hvordan du best tar vare på et kjemisk behandlet hår!


Når du får utført en farging, bleking eller permanent vil håret alltid bli noe slitt i forhold til om du lar håret være ubehandlet. Heldigvis er de produktene vi bruker i salong stadig mildere både mot ditt hår og din frisør, og vi som fagfolk har mulighet til å skreddersy produktene til ditt hår samtidig med at nye revolusjonerende produkter som OLAPLEX kommer på markedet. Dette tilsammen gjør at skaden på håret ditt etter en kjemisk behandling minimeres, men allikevel vil du nok oppleve at håret ditt kanskje har litt andre behov etter en kjemisk behandling enn det det hadde før.BildelinkJeg har farget håret mitt! Hvordan tar jeg best vare på det hjemme?Vi frisører bruker vår kunnskap, erfaring og ikke minst tid til å skreddersy en farge til akkurat deg etter en grundig konsultasjon. Vi ønsker derfor selvfølgelig at du har den herlige, nyfargede følelsen hver eneste dag frem til du må ta etterveksten din igjen, eller vil gjøre noe nytt.


Her kommer noen tips til hvordan du kan bevare fargen og kvaliteten på håret ditt hjemme etter en farging:


1: Vent minst 2 dager før du vasker håret etter en fargebehandling! Håret bruker ca 2 dager på å "nøytralisere" seg etter en kjemisk behandling slik at fargen får satt seg ordentlig i håret. Jo lenger du klarer å holde deg unna sjampoen, jo bedre. Spesielt gjelder dette ved ekstra intense eller kalde farger.Bildelink2: Ikke vask håret for ofte. Sjampo kan "strippe" håret for de naturlige smørstoffene, tørke ut håret og slite unødvendig på fargen, spesielt ved intense farger, Directionsfargene eller kalde farger. Bruk tørrsjampo for å strekke friskheten av håret en ekstra dag.3: Bruk produktserier spesielt tilpasset et farget hår. Disse bruker teknologi og ingredienser som bygger opp håret og forlenger fargen. Bruk alltid balsam etter bruk av sjampo, og bruk en god kur en gang i uka. I tillegg kan det være lurt å bruke leave-in produkter for farget hår med UV-filter som hindrer at håret solblekes.Bildelink


4: Bruk gode solprodukter når du drar på ferie, og pakk inn håret i et sjal eller under en solhatt ved soling. Når du bader kan det være lurt å skylle håret godt i kranvann først for å hindre uttørring av salt- eller klorvann.5: Intense eller sarte farger må friskes opp oftere enn mer naturlige farger. Dette kan du også gjøre trygt hjemme ved bruk av fargebalsam, som for eksempel Revlon NutriColor.
Bildelink


'

Jeg har nettopp bleket håret. Er det noen ting jeg burde tenke på?


En blekeprosess er hardere på håret ditt enn en farging, og stort sett så går vi også over en bleking med en minicolor for å oppnå den fargeretningen vi ønsker. Håret vil mest sannsynlig oppleves litt tørrere etterpå, og krever litt mer behandling og pleie enn et naturlig hår.Her har vi noen tips til noen nye ting du kanskje må ta hensyn til1: Kjøp med produktene frisøren din anbefaler. Vi anbefaler produkter for at du skal fortsatt oppleve håret ditt som av god kvalitet selv etter hardere kjemiske behandlinger. Gode produkter skreddersydd til ditt hår vil gjenoppbygge håret og tilføre pleiestoffer som håret ditt trenger etter behandlingen.
Bildelink2: Håret ditt er på det svakeste når det er vått og er mer utsatt for knekking. Det har du kanskje ikke lagt mye merke til før, men etter en bleking kan dette forandre seg. Unngå å børste håret når det er vått, løs heller opp floker med en bredtannet kam og gode produkter. Skru ned temperaturen på føneren, og blås det forsiktig halvtørt før du guffer opp på styrken og bruker børsten.3: Apropos knekk, er du en av de som alltid har håret i strikk på toppen av hodet? Eller i nakken? eller alltid går med lue eller hatt? Når du har et svekket hår, som etter en bleking, så kan dette medføre at håret lettere knekker under press fra f.eks. strikk eller hatt. Kjøp strikker som er brede og myke uten metallskjøten, og varièr hårfrisyren fra dag til dag for å unngå press på ett bestemt sted i håret.
Bildelink4:
Ikke hopp over trimmingen. Det finnes kun en total kur mot splittede tupper, og det er å klippe de av. Jevnlig stussing vil forhindre frizz og splittede tupper, igjen sammen med gode produkter.5: Visste du at selv varmen fra føneren din kan gjøre at en kald farge gulner fortere? Kalde farger er spesielt sensitive farger, for disse er bygd opp av blå og lilla pigmenter som sitter dårlig i håret. Dette er fordi håret har naturlig varme pigmenter i seg, og blå og lilla pigmenter har da ingen "kompiser" av samme slag å henge sammen med i håret, og flyr nesten like fort ut av håret som de ble farget inn. Varme aksellerer denne prosessen.Spesielt bruk av varmeverktøy med direkte varme som krølltang eller rettetang sliter ekstra mye, og bør unngås eller kun brukes sammen med en god varmebeskyttende spray. Senk gjerne temperaturen på varmeverktøyet og føneren, så kan du holde de gyldne pigmentene unna litt lenger.


Jeg har fått utført en permanent/antipermanent. Hva burde jeg gjøre hjemme?I tillegg til retningslinjene du får av frisøren basert på hvilken behandling du får utført er det beste tipset her (i tillegg til de nevnt over) å kure, kure og kure.Har du fått krøller, bruk produkter beregnet for å gjennoppbygge håret i dusjen, og leave-in og stylingprodukter beregnet på et krøllete hår for å bekjempe frizz.


Har du glattet ut dine krøller, er det viktig å tilføre gode pleiestoffer som gir fuktighet og glans, samt å bruke sufatfrie produkter. Bruk produkter som er beregnet på å smoothe ut håret, og vær nøye med å føne ut håret etter vask.Bildelink


Bestill time hos oss her!


//Maya

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.