Flashbacks

Postet av Adam og Eva Arkaden den 23. Des 2013

Et år har gått og 2013 har vist seg å være et år fullt av forskjellige trender for både menn og kvinner.
La oss ta en titt på året som har gått og hva vi kan forvente oss i 2014.For damene startet det med Dip Dye i alle mulige nyanser av pastell, spesielt rosa, turkis eller lilla.
Det har vært deilig å se at farger endelig ble trendy igjen og våren 2013 var en sesong ulikt fra noe vi har sett tidligere.

Dip Dye stilen kunne bli litt meget for enkelte og vi så da at den litt mindre dristige, men fortsatt veldig markante stilen Ombrè ble mer og mer populær. Dette har vært en av de større trendene siden mileniumskiftet og til tross for at den har blitt noe forenklet ser det ikke ut som at den skal gå noe sted.


Ombrè utviklet seg fort til den stilen vi ser mest av nå på slutten av året, nemlig Sombrè. Dette er en mye mykere variant av Ombre, hvor kontrasten mellom mørkt og lyst ikke er like skarp. En perfekt look for dere som ønsker en litt mer naturlig look.

Hestehalen har også vært stor i år, både i og utenfor catwalken.
Hår smykker ble en stor trend denne sommeren og tar du en titt på Dolce & Gabanna sin vår kolleksjon ser du at dette er en trend som er her for å bli.


Hva kan vi forvente oss av det kommende året?

Allerede nå har vi sett at "Boy meets girl" stilen med korte frisyrer på lekre damer blir mer og mer populært. Hvem sier at en kort klipp ikke kan være feminin? En av vår tids største sex symboler Pamela Anderson klippet av seg lokkene og rocker nå en frekk kort pixie cut.

Når det kommer til farge venter vi bare på at Splashlight stilen skal ta av og det ser ut som at den sakte men sikkert kommer inn i motebildet. Her er det fargespillet mellom fargetoner og optiske illusjoner som er i fokus.

Herremote 2013

Det har vært lenge siden vi har sett menn så velstelte som det de er i dag og dette året har vært en eneste stor hyllest til den kjente "Mad Men" stilen som vi nå har blitt inspirert av fra 50-tallet.
Det vi har sett i motebildet 2013 har vært en stor variasjon fra den rene og veldig klassiske stilen til en mer bohem og rufsete look.


I 2013 har fokuset på egenpleie blitt større mens herremoten har blitt mer maskulin.
Det ligger mer tid bak en velstelt mann enn vi tror.
Håret skal ligge perfekt, selv i hestehale, skjegget skal stusses og skoene skal skinne.
.

På 90-tallet skulle den moteriktige mannen være ustelt og helst kledd i en flanellskjorte med hullete Levis jeans, kombinert med et rufsete halvlangt hår og en slitt t-skjorte.
Vi har kommet langt siden grunge perioden og selv om denne stilen sniker seg tilbake i motebildet ser vi en mye mer rafinert variant i dag i forhold til det den varHerremote 2014?


Skjegg kombinert med langt hår i hestehale har vært en stor hit i år og looken blir mer og mer populær.
Dette er en røff kontrast til den klassiske 50-talls looken og mer maskulint enn noe vi har sett på lenge.
Vi tror at vi får se mer av dette utover våren 2014 for denne sexye stilen er rett og slett for god til å gi slipp på helt enda.


Per i dag er det ikke lett å pinpointe hva det nye store kommer til å bli men på catwalken for de fleste vårkolleksjonene ser vi mye lekne prints i alt fra blomster hos Dries Van Noten til ruter og batikk hos Louis Vuitton.
En mørkere og mer minimalistisk stil som f.eks hos Rick Owens og en mer dristig variant hos Ann Demeulemeester er også noe vi kan forvente oss å se mer av i Oslos gater fremover.

Med andre ord; dere får glede dere, kjære herremenn, for våren er full av spennende overraskelser i alle farger!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.