What decade is your decade?

Postet av Adam og Eva Arkaden den 2. Des 2015


1900


I starten av 1900 tallet, var håridealet inspirert av den engelske dronning Victoria. Håret skulle være sunt og alltid oppsatt. Det var kun barn og prostituerte som hadde fletter eller løst hår.


1910


1910 tallet ble det løsnet litt opp i frisyrene, kvinner eksperimenterte mer med permanent. Se for deg kvinnene i Titanic filmen, for dere som har sett den.


1920


I 1920 kom flapper jentene, da ble frisyrene og kjolene kortere, de danset på bordet, røykte sigaretter og begynte å stå i mot standarden til "pene" jenter.


1930


Nå ville alle ha håret til Hollywood kjendiser. De største moteikonene på denne tiden var Marlene Dietrich og Greta Garbo. Den første krølltangen kom på markedet, så da ble det lettere å krølle håret for de som hadde råd. Flere begynte også å farge håret.


1940


Det var dårlig med tid til å stelle håret sitt under andre verdenskrig. Mange kvinner måtte overta mennenes krevende fabrikkjobber, mens de dro ut i krig. Det stoppet likevel ikke den alminnelige husmoren om å drømme om krøllene til stilikonet på denne tiden som blant annet Veronica Lake.


1950


Det var fokus på å være den perfekte kvinnen, både som husmor og moderne kvinne. Folk gikk mer til frisøren. Stilikonet var blant annet Doris Day og Audrey Hepburn.


1960


Unge jenter var inspirert av Twiggy looken, mens eldre damer tupperte håret som Birgitte Bardot og Jackie Kennedy.


1970


Nå skulle håret være så natulig som mulig! Hippier med blomster i håret og langt hengende hår, gjerne med lugg. Jane Birkin var blant annet stilikonet på denne tiden. Ellers var det også mye volum, men på en mer naturlig måte enn på 60-tallet.


1980


Det ble mer punk og rock, bleket, kreppet, farget og tuppert hår. Madonna og Debbie Harry fra Blondie var store moteikon.


1990


Friends, Beverly Hills og Baywatch, og alle husker vel "the Rachel". Det var både korte og lange oppklipte frisyrer.


2000


Naturlig fall og krøller. Sarah Jessica Parker, Sienna Miller og Mary Kate og Ashley Olsen var store moteikoner på denne tiden.


2010 til nå

Vi er bare halvveis, hvem vet hva tiden vil bringe...//Martine


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.