Highlights FAQ

Postet av Adam og Eva Arkaden den 29. Jul 2015

Vurderer du Balayage? Ikke helt stø på hva som menes med Baby Lights?
Vi gir deg en kort guide til de ulike highlighting/stripe-uttrykkene!
Striper

De klassiske stripene gjøres enten ved bruk av folier eller hette, og legges fra rot til spiss, eller bare i etterveksten. Hos oss på Arkaden bruker vi folier i de aller, aller fleste tilfellene da dette gjør at vi har 100% kontroll på effektene vi legger.

Vi legger foliene i et mønster avhengig av uttrykket vi ønsker. Vi bruker bleking, lysfarge eller farge etter graden av opplysning og hvilken fargeretning vi ønsker i forhold til utgangspunktet.Balayage


Ordet "Balayage" kommer fra fransk og betyr "å male". Når vi gjør Balayages, så maler vi på lysningsproduktet, som bleking, lysfarge eller farge, fra spissen av håret og oppover, og lager en fadet, naturlig overgang til røttene.

Resultatet blir et solkysset hår, med dybde i bunnen. Ettersom effektene ikke legges helt inn i hodebunnen, og overgangene er myke, så får man ikke ettervekst på samme måte som ved striper, og trengs ikke friskes opp i like ofte.


BIlde
Baby Lights

Baby Lights har mye til felles med Balayages, men Baby Lights beskriver et uttrykk som er mye softere og naturlig. Tenk litt sånn som et naturlig solbleket hår på barn, der håret er lysest i front og i tuppene.Bilde

Ecaille

Nok er franskt ord, "Ecaille" beyr skilpaddeskjell. I denne teknikken bruker vi flere forskjellige produkter med forskjellig lysningsgrad, og fokuserer på å ramme inn ansiktet med de lyseste effektene.

Ecaille gir et rikere resultat med mer dybde på grunn av de forskjellige fargene som brukes.
Bilde

Ombrè

Ombrè-en har vært med oss en stund, og er kanskje et av de uttrykkene de fleste av oss kjenner igjen. Ved en Ombrè er håret gradvis og ganske mye lysere utover mot hårspissene. I dette tilfellet er alt eller nesten alt håret lysnet i tuppene.

Vi bruker forskjellige teknikker for å få de softe, fine overgangene, f.eks. ved å tupère hårbunnen eller lage flere hestehaler før vi påfører bleking for å lysne håret.

Etter opplysningen bruker vi to, tre eller kanskje fire forskjellige farger som påføres sonevis for å få effekten av et hår som blir gradvis lysere.Bilde

Sombrè

Sombrè er rett og slett en softere Ombrè der forskjellene mellom mørkt og lyst ikke er like markante.


Bilde
Reversed Ombrè

Samme som Ombrè igjen, men her er det lysest i bunnen, og gradvis mørkere ut mot hårspissene. Egner seg veldig godt til pastellfarger.


Bilde


Hvor mye koster en behandling?

Et eksempel på en stripebehandling kan være

Normal tykt hår i skulderlengde:
Striper Medium 1800,-
Korrigering 450,-
Olaplex 499,-
Totalt 2749,-

Et eksempel på en Ombrè

Normalt tykt hår i skulderlengde:
Fargedesign Large 2400,-
Olaplex 499,-
Totalt 2899,-

Vi anbefaler alltid en kur ved fargebehandlinger, og spesielt ved lysning.

Dette er kun eksempler, vi har ingen maksimumspris på våre behandlinger.Hva er en korrigering, og må jeg gjøre dette?

En korrigering, et såkalt "skyll" eller en minicolor som det egentlig er, må man som regel gjøre. Det heter ikke en korrigering fordi noe har gått galt, men fordi vi ved hjelp av minicoloren kan justere, eller korrigere fargeretningen på det håret som er lysnet uten at det tar effekt på det andre håret. Som regel kommer det frem noen uønskede oransje eller gule pigmenter ved opplysningen, som vi enkelt kan korrigere, så det bør alltid taes med i prisberegningen.
Hvor lang tid tar det?

Du bør sette av ca 1,5-2t for en stripebehandling avhengig av hårlengde, og 2-3t for en Ombrè.


Vi får jo selvfølgelig mange flere spørsmål i løpet av en dag, og det er bare å ringe inn på 22417852 eller kom innom for en uforpliktende konsultasjon. :)

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.