Vasker du håret ditt riktig?

Postet av Adam og Eva Arkaden den 9. Mai 2014

I min jobb som frisør har jeg har lagt merke til at flere ikke har nok kunnskap om hvordan man vasker håret sitt riktig. Mange som sløser med produkter, får flokete hår og dropper balsam. Her har jeg noen tips til deg!1. Bruk en shampo og conditioner som er tilpasset ditt hår.
Kom innom salongen og få skreddersydde produkter som passer deg og din hårtype.

2. Når du skal shamponere håret, så trenger du ikke en håndfull shampoo for å få håret ditt rent. Det holder mer enn nok med en 5 krone størrelse for langt hår, og en 1 krone for kortere hår. Gjenta heller shamponeringen 2 ganger om det er mye styling produkter i håret.

3. Når du har helt en mengde shampo i hånden, gni det ut i håndflaten og klapp hånden på toppen av hode, sidene og i nakken. Deretter masserer du det inn i hodebunn.

4. Husk at det er hodebunnen som skal renses, så masser shampoen godt inn  i hodebunnen. Når du skyller shampoen ut av håret så renner alt gjennom lengdene, man behøver derfor ikke å gni og gnukke det inn i lengdene, det gjør bare håret ditt tørrere og mer flokete. Men har du hatt veldig mye styling i håret ditt, så kan du forsiktig klemme shampo inn i lengdene i naturlig fall - ikke opp i en ball.

5. Etter shamponering er det alltid lurt å avslutte med balsam om ikke du har veldig kort hår. Det gjør det lettere for deg å gre håret etterpå, og det lukker skjellaget og beskytter håret ditt. Hvis du ønsker volum eller beach look er det bedre å bruke stylingprodukter i håret etterpå. Ta også regelmessig en god hårkur som du bruker etter shamponering og før balsam.

6. Avslutt med å hånkletørr håret ditt og klem forsiktig ut vannet i håret. 

7. Gre forsiktig gjennom håret ditt, men start nederst og jobb deg oppover, da unngår du floker. Hvis håret ditt er veldig slitt og føles som tyggis, så la vær å gre det i våt tilstand.

6. Hvis du skal føhne håret, så la det lufttørke så mye som mulig først. Da gjør du det lettere for deg selv og slipper og føhne i evigheter. Og husk varmebeskyttende produkter!\\Martine


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.