Vårens Heteste Herretrender

Postet av Adam og Eva Arkaden den 9. Jan 2014


Våren er her om noen måneder, og med denne sesongen kommer solen, sterke farger og ikke minst herlige snitt, lette stoffer og spennende teksturer.

Herremoten vi har sett tidligere har vært meget maskulin og klassisk men denne våren har trenden tatt en uventende vending.

I april titter de første blomstene opp og duften av vått gress slår oss med en gang vi sniker oss ut ytterdøren, men det er ikke bare i naturen det blomstrer i år.
Denne sesongen har catwalken blitt dominert av blomstrete mønstre i alle farger og stiler.

Vi vil vel tenke at intet annet er forventet av denne herlige sesongen men med tanke på fjordårets mørke farger og simple stil var det ikke lett å forutse hva vi kunne forvente oss av 2014.

Ola Nordmann vil vel klø seg i skjegget og undre seg over denne litt feminine fremtoningen til et tidligere maskulint uttrykk. Jeg ber da Ola Nordmann om å tenke tilbake på hvilke menn som har kledd seg i blomster prints tidligere. Vi har store navn som Louis Seize, Oscar Wilde, Jean Cocteu og Jimi Hendrix som alle var stolte bærere av denne praktfulle planten.
I Dries Van Notens spring collection 2013 var det sterke kontraster mellom blått og gult som ble kombinert med mørkere farger og kamuflasje mønster i forskjellige nyanser.

Til tross for at herrekolleksjonene har en mørkere palett enn hos kvinner, var årets spring collection derimot full av liv.
Prada våren 2013 hadde også et enkelt uttrykk med innslag av sterke friske farger i morsomme kontraster.

Årets Prada var dog noe helt annet enn fjordåret. Kolleksjonen var som et friskt pust i denne slappe vinteren, med jordfarger, eksotiske blomster og mønster inspirert av 1940 tallets Hawaii.Ann Demeulemeester
lekte seg litt med lett florerte prints i fjord men i år tok hun den helt ut, til tross for sin veldig minimalistiske stil.

Det er en fryd å se kombinasjonen mellom blomster og de vertikale stripene som var en stor trend i 2013. En enklere tilnærming til den ellers litt fargefulle trenden er spennende å se på catwalken.


Så ikke vær redde for litt farger og prints, kjære herremenn og gled dere til våren 2014!
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.