Trendhistorie: Pastellhår!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 13. Jan 2016

I de siste årene har pastellfarger på hår eksplodert som en trend, men er dette egentlig en "ny" trend? Vi ser på pastellhår gjennom historien!



Bilde


Helt tilbake til Ludvig den 16.'s tid var det å ha et lyst farget pastellhår en "greie", og selveste Marie Antoinette ledet an med å ha et vanvittig høyt og sirlig dandert rosa og fersken hår. På denne tiden hendte det også at høytstående personligheter kunne be om å få hunden sin farget i samme farge for å matche håret!



Bilde


-o-



Bilde


Bilde

Så gjør vi et lite hopp frem til litt mer moderne tid, nemlig 40 - 60-tallet. På denne tiden, og spesielt i land som USA, så var husmødrene i beauty-fokus. Det dagligdagse husmorlivet innebar ofte et ukentlig besøk til frisøren for å få vasket og rullet håret på plass. Da kunne man jo samtidig ta i bruk et "fargeskyll" eller farget leggevann som ga nydelige, duse pastellfarger til et lyst hår. Bare se på denne moteriktige videoen under!



-o-



Bilde


På 80-tallet skulle derimot disse fargene på håret stå for noe helt annet. Fra å før være en trend forbeholdt de rike og sosieteten skulle dette fargerike håret nå slå et slag for non-konformiteten i en ellers veldig stiv, politisk verden. Samtidig med tilveksten av Punk og Rock i musikkens verden, ble spesielt ungdommen inspirert til vågalt hår.


Bilde


-o-




Bilde

Igjen utpå 90-tallet skulle popstjerner og modeller vise seg med pastellnyanser i håret. Dess knæsjere dess bedre!



Bilde


-o-


I det seneste tiåret har pastellfargene fått en ny vår, og nå finnes det ingen grenser for hvordan vi bruker de, og på tvers av forskjellige sosiogrupper. Alt fra Granny Grey, Ombrè, Balayages, Split Color til helfarger, alt er lov i dagens motebilde! Se selv og bli inspirert! :)



Bilde



Bilde



Bilde


Bilde

Vil du lese mer om pastellfarger? Sjekk ut det blogginnlegget her da vel!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.