Vi pusser opp!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 5. Okt 2016

Bilderesultat for adam og eva arkaden


I Oktober skjer det spennende ting i vår salong her på Arkaden - vi skal nemlig freshe opp salongen, og det medfører dessverre at vi stenger dørene mens arbeidet pågår.



Da holder vi altså stengt f.o.m 15/10 t.o.m 22/10



Vi ønsker hjertelig velkommen inn til Grand Re-Opening Mandag 24/10!


.

.

.

.

.


I mellomtiden minner vi om at nettbestilling her på adamogeva.no aldri stenger!


KEEP CALM AND MAKE A HAIR APPOINTMENT

Bilde




Extensions FAQ

Postet av Adam og Eva Arkaden den 18. Aug 2016

Drømmer du om lengre hår, fyldigere hår eller effekter? Vi gir deg en liten oversikt over ofte stilte spørsmål om Extensions, så kanskje du får svar på noe av det du lurer på!





Hvilke typer av extensions gjør dere?

Hos oss har vi to forskjellige systemer, og forskjellige frisører som utfører disse.


Tape Extensions

Dette er extensions som kommer ferdig montert på en liten teipbit som er ca 3cm bred. I hver extensionspakke er det fem fester (GL Apps). Disse settes i håret i mønster etter den effekten du ønsker, lengde og/eller fylde.

Teipen settes direkte på håret, og limes fast med en blank teipbit på undersiden, og hår som limes over for å få et helt usynlig feste. Håret må flyttes opp i takt med hårveksten, ca hver 6. til 8. uke.

Når vi tar av håret eller flytter de opp bruker vi en spritløsning som får teipen å miste den klebrige effekten, og setter på ny teip før extensionsene settes tilbake i håret.

Fordelene er et tilnærmet usynlig feste, god spredning på håret som gir et naturlig inntrykk og at håret kan brukes flere ganger. Teip passer spesielt godt til de som ønsker "litt mer", da de brede festene gjør at selv noen få fester smelter godt inn med resten av håret.


Punktextensions

Denne extensionstypen kommer i bunter på 25 punkter. Hvert punkt er ca 0,5 cm bredt med et keratinfeste. (Great Lengths)

Disse keratinfestene rulles og festes rundt en veldig liten firkant-seksjon av håret ved hjelp av varme. Punktene kan deles opp i halve, og tilogmed kvarte, fester for å få det naturlige resultatet man ønsker. Extensionsene settes i mønster etter ønsket effekt, lengde og/eller fylde.

Selve keratinet kommer i samme farge som håret, så festene blir tilnærmet usynlige i håret. Når vi tar ut håret igjen, bruker vi et spesielt middel som får keratinet til å hardne slik at vi enkelt kan knuse festet med en liten tang og skånsomt dra ut extensionsene med festene uten å skade håret. Disse extensionsene kan ikke brukes om igjen, men kan sitte lenger i håret av gangen enn teip.

Punktextensions er spesielt fine å bruke når man ønsker mye mer, og/eller lengre, hår, og om man ønsker å style eller sette opp håret mye. De er også å foretrekke om man trener eller svømmer/bader mye.



Bilde



Hvordan er vedlikeholdet på Extensions?


Vedlikeholdet er relativt enkelt, men det kan kreve noe mer innsats enn din vante rutine (avhengig av hvor mye/lite du gjør i fra før ;)).


Vask!
Du bør bruke produsentens produkter! Disse produktene er skreddersydd festene og håret, slik at ditt extensionshår skal holde det vi lover. Du står selvfølgelig fritt til å bestemme dette selv, men da må du være oppmerksom på at du kan miste garantien på håret og har ingen klagemulighet om noe skulle oppstå.

Produktene som anbefales er sjampo og conditioner (her har vi forskjellige typer etter ditt behov), Anti-Tap Water for økt blankhet og levetid og en egen extensionshårbørste.

Pass på å komme godt til mellom festene med sjampoen, mens conditioneren skal kun i lengdene av håret.

Alltid føn i hvert fall rota av håret der festene sitter, så du slipper forkortet levetid på festene.



Børsting!
Håret må børstes minimum to ganger daglig, fra feste til spiss. Spesielt ved punktextensions er det viktig å også være helt i rota av eget hår for å unngå floker som fort kan eskalere og bli trøblete.

Om du skulle få noen floker som du ikke får løst opp selv anbefaler vi at du kommer innom og får hjelp til dette så fort som mulig, så du unngår skade på både eget hår og extensionsene og slipper ubehag.

Børstingen sørger for at håret holder seg pent og ser naturlig ut.


Styling!
Alle typer varmeverktøy kan benyttes, men ikke på selve festet.


Svømming og Bading!
Før du svømmer eller bader, skyll gjennom håret godt med ”vanlig” vann for å hindre at salt- og klorvann tærer unødvendig mye på extensionsene og bruk Anti-Tap Water etterpå.





Bilde


Sliter det mye på håret?

Med en god konsultasjon, riktig valgt extensions og produkter og godt vedlikehold trenger ikke extensions å slite på ditt eget hår. Men, som ved andre behandlinger, så vil det jo slite noe mer enn om man holder et helt naturlig hår.



Hvor mye koster extensions?

Dette kommer veldig an på hvor mye hår du behøver/vil ha. Det er vanskelig for oss å gi til og med en cirkapris uten en konsultasjon her i salongen først, men vi kan gi et par eksempler å gå etter.



Eksempel 1, tynt nordisk hår rett under skulderlengde. Ønsker litt økt fylde, men ikke mer lengde. Ønsker et veldig naturlig resultat.





2pk GL Apps 40cm = 1800kr



Påsetting = 800kr



Produkter = 520kr



Totalt: 3120 kr







Eksempel 2, medium hår rett under skulderlengde. Ønsker merkbart lengre og mer hår.





150 punkter 50cm = 4950 kr



Påsetting = 6300 kr



Produkter = 520 kr



Totalt = 11770 kr





Dette er kun noen løse eksempler, vi har ingen makspris på våre behandlinger.



Hvor lang tid tar det?

Det avhenger av type extensions og hvor mye hår du ønsker. I det første eksemplet ville vi regnet 1 time. I det andre eksemplet nevnt over ville vi beregnet ca 4-5 timer.



Andre ting:

Vi har dessverre ikke hår liggende på lager, så vi bestiller opp alt etter konsultasjon. Det er kort leveringstid på alt av standardfarger, så vi kan få tak på det meste på en dags varsel. J



Great Lengths leverer alle lengder og farger man kan ønske seg! I tillegg til et meget godt standardutvalg, så kan så å si alt spesialbestilles. Men da er det lenger leveringstid og man må regne med et prispåslag.




Vi får selvfølgelig også mange andre spørsmål, og det er bare å komme med de! :)

Kom innom salongen for en prat eller ring oss på 22 41 78 52



Avfarging FAQ!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 11. Mai 2016

Vi opplever stor pågang på salongen om dagen av avfarginger, og spørsmål rundt avfarging. Derfor tenkte vi å lage en liten AVFARGING - FAQ (Frequently asked questions) som kanskje kan hjelpe dere som vurderer avfarging litt før dere kommer i salongen! :)







Hvordan gjør man en avfarging?

Det finnes forskjellige metoder, alt etter hva man ønsker å oppnå.


RENS
Vi pleier å starte med en rens av håret, den mildeste formen for avfarging, som har som hensikt å dra ut innfarget pigment av håret. Denne prosessen er perfekt for f.eks. lengder som er blitt for kompakte i fargen etter flere innfarginger, eller for å rense ut en pastellfarge på et bleket hår. Denne behandlingen vil ikke gi et lysere resultat, med mindre håret har vært lysnet fra før.

AVFARGING
Deretter kan man gå på en avfarging hvor vi også bruker en valgt styrke med vannstoff som i tillegg til å dra ut fargepigmentene lysner opp håret.

Her har vi dessverre aldri noen mulighet til å forutsi hva det eksakte resultatet blir, hvor lyst vi kan få håret eller hvilken fargetone vi kan få til - dette vet vi ikke med sikkerhet før vi har gjort selve avfargingen og kan se hvilket grunnlag vi har endt opp med.

BLEKING
Det siste i prosessen er bleking. Bleking er den sterkeste formen for lysning av hår, og kan gjøre en fargetone ganske mange nivåer lysere i løpet av bare en time.




Bilde


Hvor mye koster en avfarging?

Dette kommer helt an på hvor omfattende prosessen blir, og hvor mye hår som skal avfarges. Dessuten er det ikke alltid det holder med bare en avfarging, og uavhenging av hvor godt avfargingen går så må fargen alltid korrigeres, noe som kommer i tillegg til prisen på selve avfargingen.

Vi anbefaler selvfølgelig en kur når man begir seg ut på store kjemiske prosesser, og dette er også en tilleggskostnad man bør ta høyde for.

Et eksempel på en "enkel" avfarging kan være (feks et nyfarvet hår som har blitt litt for "mettet" i fargen):



Lett rens på et skulderlangt, normalt tykt hår: 950,-
Korrigering med minicolorasjon over hele håret i vasken: 850,-
OLAPLEX-Kur: 500,-



Totalt: 2300,-

Et eksempel på en større jobb kan være (feks hjemmefarget mørk brun, ønsker å bli lysere):



Avfarging, en runde på skulderlangt hår: 1500,-
Striper med bleking og farge fra rot til spiss mellom stripene: 2400,-
OLAPLEX-Kur: 500,-



Totalt: 4400,-

Dette er kun eksempler. Vi har ingen maksimumspris på våre behandlinger.








Hvor lang tid tar en avfarging?



Dette er ofte et punkt som både kunden og frisøren underestimerer - det tar alltid lenger tid enn du tror :) Så vær ærlig med frisøren om hva du ønsker ved bestilling, og sett av god tid.

Om du er usikker ved bestilling (spesielt ved nettbestilling bør du heller ringe inn eller komme innom), så ta høyde for tiden og kostnaden til den mest tidkrevende eller største behandlingen.








Andre spørsmål vi ofte opplever eller som vi forteller kunde under konsultasjonen kan være:

Sliter det mye på håret?

Alle kjemiske behandlinger sliter mer på håret enn om man ikke gjør noe, og en avfargingsprosess er jo en av de litt hardere behandlingene man kan gjøre.

Vi anbefaler at man ALLTID kurer håret i salong ved en avfarging, og opplyser om at man må fortsette behandlingen hjemme med riktige produkter.



Kan vi ikke bare bleke håret siden det blir lysest?

Det kommer an på utgangspunket. Er håret veldig mettet av gammel farge eller farget veldig mørkt er det greit å forsøke å rense og/eller avfarge først - ettersom blekingen kan "svi" fast uønskede pigmenter i håret.



Jeg er "så og så" mørk nå og vil bli "sånn og sånn" lys - går det?

Det vet vi aldri før vi har prøvd! :)

Det er veldig vanskelig for oss å garantere et resultat av en avfarging, så det gjør vi aldri - men det stopper oss ikke fra å prøve!

Og vi også ønsker jo selvfølgelig at du skal få de resultatene du har sett for deg, men avhenging av hvordan utgangspunktet er, hva slags farge som er brukt (eks hjemmefarge og henna kan være vanskelige eller rett og slett umulige å fjerne) og hvor lys du tenker at du skal bli, pleier vi å si at en avfarging er en prosess.

Vi kan få til det resultatet du ønsker i dag, over et halvt år med gjentatte behandlinger, eller kanskje ikke i det hele tatt.


Bilde


Jeg ønsker å være lysere nå gjennom sommeren, og har som hensikt å bli mørkere igjen etterpå

Da må man være klar over at vi nok ikke kan gjenta en ny runde avfarging uten at det kan få store konsekvenser for hårkvaliteten.

Er du en som liker forandringer lys/mørk fra sesong til sesong, anbefaler vi kanskje en annen type behandling. :)




Vi får selvfølgelig også mange andre spørsmål, og det er bare å komme med de! :)

Vurderer du en avfarging? Kom innom salongen for en prat eller ring oss på 22 41 78 52


Følg oss også på Facebook og Instagram for flere nyheter og inspirasjon!



Er det noen krølltopper der ute? Ny Discipline Curl Idéal!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 6. Apr 2016


Vi har en fantastisk nyhet til dere! Nye Discipline Curl Idéal fra Kérastase.



Fra før har Discipline-serien bestått av disse produktene som vi har beskrevet i et tidligere blogginnlegg.



Men nå har serien blitt utvidet med fire nye produkter som er beregnet for et krøllete hår som trenger litt ekstra disiplin.


La oss introdusere de nye produktene for dere!


Cleansing Conditioner Curl Idéal:

Denne conditioneren er ikke en som en vanlig conditioner vi er vant med, men den er rensende. Dette vil si at den erstatter shampoen i perioder der håret trenger ekstra fuktighet og kontroll. Den renser håret forsiktig og tar vare på den naturlige krølltegningen. Ingen silikoner eller sulfater.

Bruk: Påfør 4-6 pump og fordel jevnt i håret fra rot til spiss. La den sitte i 2-3 minutter. Tilfør litt vann forså å emulgere, deretter skyller man grundig ut.



Masque Curl Idéal:

Denne masken er beregnet for et uregjelig krøllete hår. Den inneholder Pro-Kératine + Elastin som styrker vridningspunktet i krøllen og forbedrer elasiteten i fibrene i håret. Dette etterlater håret styrket, og kontrollert.

Bruk: Påfør i et nyvasket håndkletørt hår. Fordel produktet fra rot til spiss og massér produktet med skjellaget. La det virke i 5 minutter, deretter skyll grundig ut.


Oléo-Curl:

Dette er en leave-in krem for et krøllete hår som ønsker en naturlig finish. Kremen gjør håret mykt, glansfullt, definert og uten brus. Den inneholder samme teknologi (Pro-Kératine + Elastin) som resten av serien som styrker det skjøreste punktet på et krøllete hår, nemlig vridningspunktet.

Bruk: Påføres i et vasket håndkletørt hår.

Og til sist men ikke minst....

Mousse Curl Idéal:

Dette leave-in skummet er ikke som et vanlig skum. Den inneholder masse pleie samtidig som det styrker hårfibrene og krølltegningen. Den etterlater håret naturlig mykt og spenstig.

Bruk: Påføres i et vasket eller uvasket hår som er fuktig. Fordel produktet i lengdene og bruk hånden for å klemme opp krølltegningen.



Ønsker du å få anbefalt en skreddersydd pleiepakke til ditt hår? Kom innom oss på Adam og Eva, Arkaden så skal vi hjelpe deg!

Velkommen!




Kjemisk behandlet hår FAQ!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 7. Mar 2016

Har du gjort, eller vurderer du, en kjemisk behandling av håret i form av farge, bleking eller permanent? Her kommer vi med noen tips til hvordan du best tar vare på et kjemisk behandlet hår!


Når du får utført en farging, bleking eller permanent vil håret alltid bli noe slitt i forhold til om du lar håret være ubehandlet. Heldigvis er de produktene vi bruker i salong stadig mildere både mot ditt hår og din frisør, og vi som fagfolk har mulighet til å skreddersy produktene til ditt hår samtidig med at nye revolusjonerende produkter som OLAPLEX kommer på markedet. Dette tilsammen gjør at skaden på håret ditt etter en kjemisk behandling minimeres, men allikevel vil du nok oppleve at håret ditt kanskje har litt andre behov etter en kjemisk behandling enn det det hadde før.



Bildelink



Jeg har farget håret mitt! Hvordan tar jeg best vare på det hjemme?



Vi frisører bruker vår kunnskap, erfaring og ikke minst tid til å skreddersy en farge til akkurat deg etter en grundig konsultasjon. Vi ønsker derfor selvfølgelig at du har den herlige, nyfargede følelsen hver eneste dag frem til du må ta etterveksten din igjen, eller vil gjøre noe nytt.


Her kommer noen tips til hvordan du kan bevare fargen og kvaliteten på håret ditt hjemme etter en farging:


1: Vent minst 2 dager før du vasker håret etter en fargebehandling! Håret bruker ca 2 dager på å "nøytralisere" seg etter en kjemisk behandling slik at fargen får satt seg ordentlig i håret. Jo lenger du klarer å holde deg unna sjampoen, jo bedre. Spesielt gjelder dette ved ekstra intense eller kalde farger.



Bildelink



2: Ikke vask håret for ofte. Sjampo kan "strippe" håret for de naturlige smørstoffene, tørke ut håret og slite unødvendig på fargen, spesielt ved intense farger, Directionsfargene eller kalde farger. Bruk tørrsjampo for å strekke friskheten av håret en ekstra dag.



3: Bruk produktserier spesielt tilpasset et farget hår. Disse bruker teknologi og ingredienser som bygger opp håret og forlenger fargen. Bruk alltid balsam etter bruk av sjampo, og bruk en god kur en gang i uka. I tillegg kan det være lurt å bruke leave-in produkter for farget hår med UV-filter som hindrer at håret solblekes.



Bildelink


4: Bruk gode solprodukter når du drar på ferie, og pakk inn håret i et sjal eller under en solhatt ved soling. Når du bader kan det være lurt å skylle håret godt i kranvann først for å hindre uttørring av salt- eller klorvann.



5: Intense eller sarte farger må friskes opp oftere enn mer naturlige farger. Dette kan du også gjøre trygt hjemme ved bruk av fargebalsam, som for eksempel Revlon NutriColor.




Bildelink


'

Jeg har nettopp bleket håret. Er det noen ting jeg burde tenke på?


En blekeprosess er hardere på håret ditt enn en farging, og stort sett så går vi også over en bleking med en minicolor for å oppnå den fargeretningen vi ønsker. Håret vil mest sannsynlig oppleves litt tørrere etterpå, og krever litt mer behandling og pleie enn et naturlig hår.



Her har vi noen tips til noen nye ting du kanskje må ta hensyn til



1: Kjøp med produktene frisøren din anbefaler. Vi anbefaler produkter for at du skal fortsatt oppleve håret ditt som av god kvalitet selv etter hardere kjemiske behandlinger. Gode produkter skreddersydd til ditt hår vil gjenoppbygge håret og tilføre pleiestoffer som håret ditt trenger etter behandlingen.




Bildelink



2: Håret ditt er på det svakeste når det er vått og er mer utsatt for knekking. Det har du kanskje ikke lagt mye merke til før, men etter en bleking kan dette forandre seg. Unngå å børste håret når det er vått, løs heller opp floker med en bredtannet kam og gode produkter. Skru ned temperaturen på føneren, og blås det forsiktig halvtørt før du guffer opp på styrken og bruker børsten.



3: Apropos knekk, er du en av de som alltid har håret i strikk på toppen av hodet? Eller i nakken? eller alltid går med lue eller hatt? Når du har et svekket hår, som etter en bleking, så kan dette medføre at håret lettere knekker under press fra f.eks. strikk eller hatt. Kjøp strikker som er brede og myke uten metallskjøten, og varièr hårfrisyren fra dag til dag for å unngå press på ett bestemt sted i håret.




Bildelink



4:
Ikke hopp over trimmingen. Det finnes kun en total kur mot splittede tupper, og det er å klippe de av. Jevnlig stussing vil forhindre frizz og splittede tupper, igjen sammen med gode produkter.



5: Visste du at selv varmen fra føneren din kan gjøre at en kald farge gulner fortere? Kalde farger er spesielt sensitive farger, for disse er bygd opp av blå og lilla pigmenter som sitter dårlig i håret. Dette er fordi håret har naturlig varme pigmenter i seg, og blå og lilla pigmenter har da ingen "kompiser" av samme slag å henge sammen med i håret, og flyr nesten like fort ut av håret som de ble farget inn. Varme aksellerer denne prosessen.



Spesielt bruk av varmeverktøy med direkte varme som krølltang eller rettetang sliter ekstra mye, og bør unngås eller kun brukes sammen med en god varmebeskyttende spray. Senk gjerne temperaturen på varmeverktøyet og føneren, så kan du holde de gyldne pigmentene unna litt lenger.






Jeg har fått utført en permanent/antipermanent. Hva burde jeg gjøre hjemme?



I tillegg til retningslinjene du får av frisøren basert på hvilken behandling du får utført er det beste tipset her (i tillegg til de nevnt over) å kure, kure og kure.



Har du fått krøller, bruk produkter beregnet for å gjennoppbygge håret i dusjen, og leave-in og stylingprodukter beregnet på et krøllete hår for å bekjempe frizz.


Har du glattet ut dine krøller, er det viktig å tilføre gode pleiestoffer som gir fuktighet og glans, samt å bruke sufatfrie produkter. Bruk produkter som er beregnet på å smoothe ut håret, og vær nøye med å føne ut håret etter vask.



Bildelink


Bestill time hos oss her!


//Maya


Hva skjer på Arkaden om dagen?

Postet av Adam og Eva Arkaden den 27. Feb 2016

Svennebrev i boks!

I starten av februar så besto Tamina svennebrevet sitt og er nå ferdig utdannet, og har blitt Senior Stylist. Hun stortrives som frisør og med å starte på et nytt kapittel i karrieren!


Arkaden årsfest

Lørdag 20. februar var hele gjengen på Arkaden årsfest på Bar Vulkan sammen med de andre butikkene på senteret. I tillegg til å få god mat og drikke, så ble det utdelt flere priser den kvelden som bl.a. Årets butikk og Årets rakett. Fra oss så vant Maléne den fine prisen Årets butikkleder!

Her er noen bilder fra senterfesten:


Miriam ut i ny mammapermisjon!

Miriam venter nr 2, så hun skal snart ut i permisjon. Ønsker du å ha en time hos henne før dette, så må du forte deg og bestille før ankomst. Hun er i salongen ut mars.


Maya trer inn i ny rolle

Siden Miriam som er faglig leder hos oss skal ut i permisjon og blir borte i nesten et år, så trenger vi jo en som tar over for henne i den perioden. Dette valget falt helt naturlig på vår flinke og kreative frisør Maya (nr 2 fra venstre på bildet over). Hun skal styre "fagskuta" hos oss det kommende året, og det kommer til å bli veldig bra!


Annet som skjer?

Vi får en ny nabo! Rett ved siden av oss så åpner makeup butikken INGLOT. De etablerte seg for over 25 år siden, har over 600 butikker verden over og har som målsetning og tilby "makeup av høyeste kvalitet til en fornuftig pris". De åpner butikken sin i mars. Vi gleder oss!



Bilde fra en kveld denne uka som vi hadde litt faglig påfyll!



Her er de ulike nivåene hos Adam og Eva

Postet av Adam og Eva Arkaden den 26. Feb 2016

Visste du at vi har 7 forskjellige nivåer på våre frisører?

Adam og Eva Gruppen opererer med forskjellige nivåer
fra
Junior 1 til
Senior Art Director.

Her finner du en forklaring på våre nivåer samt priser hos oss:






SENIOR ART DIRECTOR

Våre Senior Art Directors har mange års erfaring som frisør og ett godt renomme i bransjen.
De er viktige rollemodeller og har en stor kundekrets. Disse frisørene har ett høyt faglig nivå og ansiennitet i Adam og Eva, og når man skal opp til nivå Senior Art Director, vurderes dette av salongens avdelingsleder og faglig leder. Mange av våre Senior Art Directors har undervist internt i Adam og Eva Gruppen og eksternt for våre samarbeidspartnere.


Klipp: 1100 kr


Fargebehandlinger er samme pris på alle nivåer - se prisliste

ART DIRECTOR

Våre Art Directors har en god kundekrets og høy fagkompetanse. Når man skal opp til nivå
Art Director, vurderes dette av salongens avdelingsleder og faglig leder. Mange av våre Art Directors har undervist internt i Adam og Eva Gruppen og eksternt for våre samarbeidspartnere.


Klipp: 940 kr


Fargebehandlinger er samme pris på alle nivåer - se prisliste


SENIOR STYLIST

Våre Senior Stylister har fullført Adam og Eva sitt interne opplæringsprogram og tatt svennebrevet. Fra Senior Stylist nivå kan våre ansatte prøve seg på audtition på Adam og Eva Akademiet, og begynne å jobbe med kurs og opplæring internt og for våre samarbeidspartnere.


Klipp: 870 kr

Fargebehandlinger er samme pris på alle nivåer - se prisliste


STYLIST

Våre stylister har fullført Adam og Eva sitt interne opplæringsprogram og bestått sin internvisning.
Nyansatte frisører begynner også på Stylist nivå hos oss, inntil de har fullført Adam og Eva sitt interne opplæringsprogram.
De er fra dette nivået å finne på vår nettbestilling.


Klipp: 750 kr


Fargebehandlinger er samme pris på alle nivåer - se prisliste




LÆRLINGER: JUNIOR 1, 2 & 3

Adam og Eva Gruppen sine lærlinger går i gjennom et kvalitetssikringsprogram under læretiden. Dette består av en internopplæringen som er delt inn i tre nivåer, og skal gjøre våre lærlinger trygge og effektive i faget. Lærlingene får tett oppfølging av faglig leder og deltar på treningskvelder 4 ganger per måned i regi av Adam og Eva Opplæringskontor.


Junior 3:

Junior 3 er i siste fase av internopplæringen. Lærlingen har nå god erfaring på
kundebehandling, men oppfølging er fortsatt viktig. Kunder bes beregne god tid for
behandlinger hos Junior 3, og kan ikke bestilles på nettbestilling.


Klipp: 620 kr
20 % avslag på fargebehandlinger


Junior 2:

Junior 2 er i andre fase i internopplæringen. Lærlingen har noe bredere erfaring på kundebehandling. Oppfølging og kvalitetssikring er fortsatt viktig under behandlingen.
Kunder bes beregne god tid for behandlinger hos Junior 2, og kan ikke bestilles på nettbestilling.


Klipp: 520 kr
30 % avslag på fargebehandlinger


Junior 1

Junior 1 er i førstefase av internopplæringen og har tett oppfølging under kundebehandlingen. Junior 1 har fullført Adam og Eva Skolen. Kunder bes beregne god tid for
behandlinger hos Junior 1, og kan ikke bestilles på nettbestilling.


Klipp: 270 kr
50 % avslag på fargebehandlinger



For timebestilling ring oss på 22417852 eller bruk nettbookingen her!


InterWho? Miriam

Postet av Adam og Eva Arkaden den 21. Feb 2016



Tiden er inne for et nytt InterWho, denne gangen med Miriam!




Heisann, Miriam! Hvor lenge har du vært frisør?

Hei! Jeg begynte på Adam og Eva skolen (den gang Oslo Frisørskole) våren 2007. Jobbet som lærling i Adam og Eva, Storgata og svennebrevet mitt våren 2009. Jobbet på Adam og Eva Skolen som lærer i 2,5 år og var også med i Adam og Eva sitt eget styling team. Ble faglig leder i Adam og Eva, Arkaden våren 2013. Så det er om våren det skjer for meg!






Hvordan er det å være småbarnsmor om dagen?

Livet som småbarnsmor er veldig gøy! Anbefales på det sterkeste.



Hva har vært din visjon som Faglig Leder på Arkaden?

Min "visjon" er å være en trygg faglig leder som kan veilede og styrke det faglig nivået i salongen. Jeg ønsker at alle skal lykkes som både lærlinger og frisører, gi de faglig utfordringer de kan bygge og styrke sin faglig kompetanse på. Men alt i alt så er det snakk om å jobbe som et team. Vi lærer utrolig mye av hverandre i salongen!




Hvor finner du din inspirasjon?

Min inspirasjon finner jeg ofte lagret et sted i bildearkivet mitt på telefonen. Så fort jeg kommer over noe på nett/Facebook/Pinterest/Instagram tar jeg et screenshot. Så der ligger det mye nytting om rask middagsinspo, interiør, arkitektur, pleieprodukter, hårinspo, fargeinspo, og mye huskelapper!





Hvem er din favorittkunde?

Min favorittkunde! Ah, de er så gode og ha! Man bygger seg opp en kundekrets over år som blir utrolig personlig til en selv. Det gjelder nok at man har en god kommunikasjon og forståelse fra begge hold. Når man har det som "grunnmur" har man ofte en stor frihet til å anbefale og skreddersy en unik klipp/farge og pleieprogram til hver og en kunde. Favorittkunden min er en kunde som gjerne kommer tilbake til meg så jeg kan høre hva som har fungert/ikke fungert så jeg kan bli bedre faglig. Og som tiden går blir det som et nært vennskap!


-o-


Hvilke ferieplaner har du denne våren og sommeren?

Mine ferieplaner for året er først og fremst påsken. Da skal jeg nyte sofaen på hytta i Valdres som høygravid og krevende. Ellers håper jeg på en flott sommer i år med mye bading her i Oslo. Anbefaler Sørenga for de som ikke har fått opplevd det nye sjøbadet. Veldig voksen- OG barnevennlig!



Miriams favorittprodukter:


•Bain Exfoliant Hydratant

•Alle Thermique kremene fra Kérastasé

•2-trinnskur programmet fra Kérastasé med Dose og Booster.


Ps. Jeg er veldig glad i Kérastasé! :)



InterWho? Farzaneh

Postet av Adam og Eva Arkaden den 15. Feb 2016

InterWho?








Farzaneh! Hvem er du?

jeg er 25 år, bor i oslo og er opprinnelig fra Kurdistan. Jeg gikk på Adam og Eva skolen våren 2015, og begynte som lærling her sommer 2015.



Hva er forskjellen på hår her i Norge og Kurdistan?

I Kurdistan så går damer mye mer med fletter, og veldig mye oppsatt hår på fest.



Hva inspirerer deg?

Flotte kollegaer og folk på gaten!



Hva kan du ikke leve uten?

Leppestift, rettetang og foundation!



Hva er dine favoritter?


Alterna Caviar leave in protein creme


Kèrastase dermocalm shampo



Redken iron shape 11







Historien om Valentines day!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 10. Feb 2016

V-Day, Single-awareness-day, Alle hjerters dag, Valentines day... (Både) kjært (og forhatt) barn har mange navn, i dagens blogginnlegg setter vi fokus på søndagen som er Valentines Day!



Klikk på Bildet for link


-o-


Kanskje mest kjent i moderne tid som en høyst kommers markeringsdag, Valentines er en dag der man velger å rette oppmerksomheten til den man har kjær.

Akkurat hvor dagen egentlig stammer fra, er noe ukjent, men helt fra oldtiden kan man finne spor av lignende feiringer i fruktbarhetens og kjærlighetens navn. I romertiden hadde man blant annet en fruktbarhetsfestival som het Lupercaliafestivalen.

Det kristne motsvaret til V-Day var en liturgisk feiring av en eller flere helgener ved navnet Valentin eller Valentinus.

Kommersialiseringen kom derimot ikke før på 1700-tallet, da det i England ble en dag for å uttrykke sin kjærlighet gjennom å gi blomster, gaver og kort.


-o-


Skal du på en romantisk Valentines Date? Eller skal du og vennene dine ha en stor anti-fest slik som Jessica Biel i filmen "Valentines Day"? Vi har hårinspoen til deg!

(Klikk på Bildene for kilde!)









-o-


Flotte gaver din kjære vil sette pris på!

(Klikk på Bildene for kilde!)


Skjem henne bort med våre mest luksuriøse produkter fra Alterna Caviar!




Eller hva med noen fantastiske, velduftende produkter fra Kèrastasè?





Husk at vi i forbindelse med Oslo Runway har spesialtilbud på ALT av Redken Styling, kun 230,-!

<img src="http://azure.content.bloc.net/redactor/200000184/347/2016/2/8/untitled.png?&width=800&quality=80&slimmage=true" alt="" width="307" height="436" style="display: block; margin: auto; width: 307px; height: 436px;">


Til mannen har vi favoritten American Crew.




Ellers vet vi at et Gavekort hos oss alltid faller i smak ;)


Husk at i år er det Morsdag og Valentines på samme dag, søndag 14. Februar, og vi har en konkurranse gående på Instagram der du kan vinne flotte produkter under hashtaggen #adamogevaogmamma!


Happy Valentines Day fra oss i Arkaden! <3




Følg oss også på Facebook og Instagram for flere nyheter og inspirasjon!



Oslo Runway - Fashion deal fra Redken

Postet av Adam og Eva Arkaden den 8. Feb 2016

I morgen starter OSLO RUNWAY AW16, der kan du se norsk design på sitt beste. Dette vil foregå på Operaen over 2 dager. Adam og Eva er tilstede for å gjøre håret til visningene, og Redken bidrar med sine fantastiske produkter.

I den anledning kjører vi Fashion deal hos oss, der du kan få Redken sine stylingprodukter til en egen Adam og Eva pris på 230,-. Denne dealen kan du få i hele februar!

Kommer du innom oss på Arkaden så har vi alle produktene, og kan hjelpe deg med å finne det du trenger til håret ditt.




Interwho? Aina

Postet av Adam og Eva Arkaden den 5. Feb 2016

InterWho?



Aina! Hvem er du?

-Jeg er 25 år, kommer fra Stange, har bodd i Oslo i 3 1/2 år, gikk på Adam og Eva Skolen høsten 2014 og startet min læretid her i Adam og Eva Arkaden i februar 2015.


Du er egentlig utdannet bilmekaniker. Hva fikk deg til å skifte yrke?

-Jeg hadde et ønske om å jobbe med hår og mennesker. I frisøryrket har jeg også mulighet til å utfordre meg selv og min kreative side.


Hvor ser du for deg selv om fem år, og hvordan frisyre har du da?

-Jeg håper jeg jobber med mye forskjellig, både i og utenfor salongen som f.eks styling jobber. Man kan aldri spå fremtiden i dette yrket fordi det skjer så mye bare på ett år!

Aina ønsker denne røffe looken om fem år.


Hva er det mest frustrerende med å være lærling..?

-Vi har et internopplæringsprogram der man tar "tester"/arbeider som klipp/striper/farge etc, og disse skal man bestå innenfor tidsfrister. Det å stå fast på en av disse arbeidene over lengre tid kan være litt frustrerende.


...Og hva er det mest givende med å være lærling?

-At man lærer noe nytt hver dag!


Ditt råd til en som ønsker å bli frisør?

-KJØR PÅ!


Du har ansvaret for Redken og Purology i salongen. Hva er dine topp tre favoritt produkter?


Stay High 18, Redken

Guts 10, Redken


Extreme Anti-Snap, Redken



The History of Curls!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 2. Feb 2016

Fra gamle Hellas til puddelrockerne på 80 tallet, har krøllen vært med på alt!



Greske guder

I gamle Hellas var krøller det store skjønnhetsidealet. Statuer av guder med perfekte kropper og matchende krøller var laget.



Kongelige krøller


Kong Lois XIV av Frankrike var bare 17 år gammel da han ble tynnhåret. for å løse problemet på dette, ansatte han 48 parykkmakere for å lage perfekt stort, krøllete hår for å dekke til hans tynnende hår. Det var faktisk slik parykker ble populært på 1800 tallet i Europa.




Butterfly krøller



Senere på 1800 tallet ble "butterfly curls" en populær krøllemetode. man rullet opp krøllen med fingrene og brettet papir rundt for så og brukte en varmt jern.


Andre krølleteknikker som ble populære var den såkalte "sausagerolls"





Permanent


I 1906 gjorde den tyske frisøren Charles L. Nessler den første permanenten. det tok så lite som 12 timer.




Curly Shirley


på 1930 tallet ble barnestjernen Shirley Temple populær for sine signatur krøller. hun hadde tilomed en kontrakt om at kun moren hennes kunne fikse håret hennes. Moren rullet opp håret med bobby pins hver kveld. hun vasket håret hennes med såpe og eddik annenhver uke.



Victory rolls


Victory rolls var 40 tallets krølle favoritt. Navnet kommer fra signaturflyvningen av krigsflyene under andre verdenskrig. For å style dette, rullet di opp med bobbypins eller piperensere over natten.



Puddle poof


På 50 tallet var det krøller overalt! og "poodle" frisyren var den beste måten og vise det på.

Lucille Ball var en typisk "poodle"



Afro


Under 60-70 tallet når det naturelle ble vakkert igjen, kom også afroen tilbake.



Big hair


1980 tallet, jo større krøller, jo bedre!

Permanenter, krepping, tuppering og masse masse hårspray!



Curl power 2016!


Nå til dags, setter kvinner og menn mer pris på sin naturlige krøll. og med alle stylingproduktene man har, så hvorfor ikke? ;)






Nyheter i salongen!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 1. Feb 2016

På denne første dagen i uka og samtidig første dagen i måneden har vi nettopp fått inn noen nye, spennende produkter fra Redken som vi selvfølgelig ønsker å dele med dere!


Det første produktet vi har fått inn er Redken Pillow Proof Blow Dry Express Treatment Primer Cream! Det er kanskje en munnfull å si, så vi kaller den for Pillow Proof-kremen ;)



Klikk på bildet for kilde


Dette produktet brukes som en Primer, det vil si at vi har den i et godt håndkletørret hår før annen styling. Kremen er spesielt fint på et normalt til tykt hår, gjerne et som er litt brusete og tørt.

Den reduserer tiden det tar å tørke håret, hindrer at håret knekker og er varmebeskyttende opp til 232 grader. Håret blir rett og slett 3 ganger sterkere og sunnere og det selvfølgelige førstesteget i hvilken som helst styling.


-o-


De andre produktene vi har fått inn er relanseringen av Curvaceous-serien, Redkens krølleserie. Her kjenner dere kanskje igjen navnene på noen av produktene som har fått ny drakt, og så er det også kommer noen helt nye som vi har valgt å fokusere ekstra på i dag ;)



Sjampoen og balsamen kjenner du kanskje igjen utseendet til, men det som er spesielt nytt er at sjampoen skummer mye mer enn den gamle, og balsamen kan, som før, brukes som både en rinse-out eller leave-in balsam.


-o-


Et av de helt nye produktene er en no-foam Conditioning Cleanser, eller rett og slett en rensebalsam. Dette kremete produktet fordeler du jevnt i vått hår i dusjen, og masserer godt inn.


Pass på å massere litt ekstra godt i hodebunnen for å få den nyvaskete følelsen. Dette produktet er spesielt fint å bruke som en avveksling til daglig sjamponering.



Neste nye produkt i Curvaceous-serien er en CCC-spray, eller en Climate Control Caring Spray-Gel. Denne sprayen kan brukes alene i håndkletørret hår eller i kombinasjon med noen av de andre krølleproduktene, og også gjennom dagen som en oppfriskning. Den vil definere krøllen, samtidig som den øker resistensen mot frizz forårsaket av vær og vind.



To av produktene som du sikkert kjenner igjen er Full Swirl og Wind-Up, Full Swirl er en definerende, litt stivere krøllekrem mens Wind-Up er perfekt for å friske opp looken gjennom dagen eller dagen etter.



Kom gjerne innom salongen for å se på nyhetene, få mer informasjon eller en mini-konsultasjon for å finne ut hvilke produkter som hadde vært perfekt til deg!


Følg oss også på Facebook og Instagram for flere nyheter og inspirasjon!




InterWho? Tamina

Postet av Adam og Eva Arkaden den 30. Jan 2016

Intervju av Tamina:

Hei Tamina! Beskriv deg selv med tre ord:

- Vimsete, glad og snill.


Hva driver du med om dagen?

- Øver hardt til svennebrevet jeg skal ta på mandag og tirsdag. Jeg er veldig nervøs og spent. Endelig er dagen her som jeg har forberedt meg til i lang tid.


Hva inspirerer deg?

- Mennesker rundt meg, folk på gata, magasiner og catwalken.


Hvis du kunne gjort hva som helst med håret ditt, hva ville du gjort?

- Jeg ville hatt langt, lyseblått hår, men må klippe meg hele tiden, så langt hår blir nok bare en drøm akkurat nå!


Hva er dine framtidsplaner?

Gleder meg til å ta svennebrevet og bli ferdig utdannet frisør. Det neste blir å utvikle meg enda mer innenfor frisør faget og bli en god frisør, med mange spennende kunder.


Tamina's favoritter?

- Matrix Turbo Dryer

- Matrix Mess extender

- Olaplex nr 3







Månedens produkt - februar

Postet av Adam og Eva Arkaden den 28. Jan 2016

Ny måned, nytt månedens produkt!

I februar introduserer vi et nytt produkt i vår månedlige kampanje, nemlig

"TRIPLE TAKE 32, REDKEN"



Denne hårsprayen har det kraftigste holdet uten at håret blir "crispy". Sprayen tørker raskt, beskytter mot luftfuktighet, gir volum og et langvarig hold!

Vi har et begrenset antall, så vær ute i god tid!


FØR PRIS: 279,-

KAMPANJEPRIS: 230,-



InterWho? Silje

Postet av Adam og Eva Arkaden den 23. Jan 2016





Hei Silje! Fortell litt om deg selv, og hvilke erfaringer har du innen frisørfaget?

Jeg startet på Adam og Eva-skolen i 2008, og har jobbet her i Arkaden siden 2013. I tillegg er jeg utdannet makeupartist fra London, og liker å jobbe både i salong og ute med både hår og makeup. Er også på det andre kullet som lærer på Adam og Eva Skolen.





Hva ser du frem mot i 2016?

Varme! Båtliv hjemme på Sørlandet og turer på hytta.



Bilde



Hvilke trender tror du slår ann i 2016?

Skitne pastellfarger, og generelt mer 90-tallsstil med magetopper og det hele.




Bilde



Du er jo også makeupartist, hvordan tror du det blir på sminkefronten i 2016?

Jeg tror det blir mer naturlig og "cleant" enn fjoråret, og at Strobing virkelig tar av.





Good riddance?

Ombrè!



Hva inspirerer deg, og hvor finner du "inspoen" fra?

Definitivt Instagram, men også Pinterest og street fashion.



Hår som Silje har gjort i salongen



Siljes favoritter:


Caviar RepairX


Bilde


Bamboo Varmebeskyttende


BIlde


Babor Renseolje


Bilde





Månedens produkt - januar

Postet av Adam og Eva Arkaden den 20. Jan 2016

Månedens produkt!

Infinium Extreme fra L'oréal er månedens produkt i januar.

"Den mest fintfordelende profesjonelle hårspray"

Du får den for kun 130,-!

Les under hva Anne-Lise fra Gamlebyen sier om sprayen.


Vi kommer til å fortsette med et nytt spennende produkt hver måned, så følg med!






Nye Densifique Homme fra Kèrastase

Postet av Adam og Eva Arkaden den 18. Jan 2016

Densifique

I 2016 utviklet Kèrastase to Densifique serier. En til dame og en til herre. Begge seriene inneholder for første gang Stemoxydine og Complex Glycan for å øke hårtettheten.


Densifique for menn

Gjennom tre måneders "rituale" vil Stemoxydaine og Complex Glycan sørge for at håret får hårtettheten tilbake, Arginine vil pleie hodebunnen og Biotin (vitamin B2) vil forsterke hårets fibre. Hårtettheten vil øke med 1000 nye hårstrå!


Produktene:


Bain Densitè Homme

Rensende og volumgivende effekt

Densifique Homme

Et sett med ampuller som skal brukes daglig over en tre måneders periode.Tilføres i hodebunnen ved hjelp av en applikator i tørt eller hånkletørt hår. Massèr med fingerspissene for å fordele produktet godt ned i hodebunnen.

- 2 av 3 brukere føler at håret er tykkere

- 80% føler at håret er sterkere

Baume Densitè Homme

Teksturerende paste som er lett og jobbe med. Gir fleksibelt hold.


Hårtap og minkende hårtykkelse er to forskjellige problemer det kan være vanskelig å skille forskjell på. Her er to enkle tips som kan hjelpe deg til å velge riktig serie:

- Hvis du har lagt merke til hårtap men ingen minkende hårfeste er Densifique løsningen for deg.

- Hvis du har observert et minkende hårfeste samtidig som du har merket hårtap er Aminexil løsningen for deg.


Er du usikker? Ta kontakt med oss for en konsultasjon.



InterWho? Stian

Postet av Adam og Eva Arkaden den 14. Jan 2016



Hei Stian! Fortell litt om deg selv, og hvilke erfaringer har du innenfor faget?

Jeg har jobbet som frisør i snart 8 år. Opp gjennom tiden har jeg gjort mye forskjellig. Jeg har vært lærer på Adam og Eva skolen, assistert på oslo fashion week, og er utdannet RCH (Redken certified haircolorist). Jeg liker å reise, spise god mat og trene!


Hva ser du frem mot i 2016?

Vår, solbriller og reiser.


Hvilke trender tror du slår an i 2016?

Lengde på håret, naturlig fall og farger som for eksempel "babylights"


Hva tror du vi vil se mindre til?

Etter mange år med ombrè, tror jeg vi vil se mindre til det.


Hva inspirerer deg, og hvor finner du "inspoen" fra?

Instagram! Blir inspirert av mye jeg ser rundt meg, både av mennesker og opplevelser.


Stians favoritter:


Kerastase Ciment thermique - varmebeskyttende og styrkende


Redken Fashion waves - saltvannspray


Redken guts 10 - rotskum



Trendhistorie: Pastellhår!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 13. Jan 2016

I de siste årene har pastellfarger på hår eksplodert som en trend, men er dette egentlig en "ny" trend? Vi ser på pastellhår gjennom historien!



Bilde


Helt tilbake til Ludvig den 16.'s tid var det å ha et lyst farget pastellhår en "greie", og selveste Marie Antoinette ledet an med å ha et vanvittig høyt og sirlig dandert rosa og fersken hår. På denne tiden hendte det også at høytstående personligheter kunne be om å få hunden sin farget i samme farge for å matche håret!



Bilde


-o-



Bilde


Bilde

Så gjør vi et lite hopp frem til litt mer moderne tid, nemlig 40 - 60-tallet. På denne tiden, og spesielt i land som USA, så var husmødrene i beauty-fokus. Det dagligdagse husmorlivet innebar ofte et ukentlig besøk til frisøren for å få vasket og rullet håret på plass. Da kunne man jo samtidig ta i bruk et "fargeskyll" eller farget leggevann som ga nydelige, duse pastellfarger til et lyst hår. Bare se på denne moteriktige videoen under!



-o-



Bilde


På 80-tallet skulle derimot disse fargene på håret stå for noe helt annet. Fra å før være en trend forbeholdt de rike og sosieteten skulle dette fargerike håret nå slå et slag for non-konformiteten i en ellers veldig stiv, politisk verden. Samtidig med tilveksten av Punk og Rock i musikkens verden, ble spesielt ungdommen inspirert til vågalt hår.


Bilde


-o-




Bilde

Igjen utpå 90-tallet skulle popstjerner og modeller vise seg med pastellnyanser i håret. Dess knæsjere dess bedre!



Bilde


-o-


I det seneste tiåret har pastellfargene fått en ny vår, og nå finnes det ingen grenser for hvordan vi bruker de, og på tvers av forskjellige sosiogrupper. Alt fra Granny Grey, Ombrè, Balayages, Split Color til helfarger, alt er lov i dagens motebilde! Se selv og bli inspirert! :)



Bilde



Bilde



Bilde


Bilde

Vil du lese mer om pastellfarger? Sjekk ut det blogginnlegget her da vel!



Golden Globe Awards 2016

Postet av Adam og Eva Arkaden den 11. Jan 2016

I går, søndag 10. januar, ble den 73. Golden Globe Awards avholdt i Beverly Hills, California.

Der fikk vi se nominasjoner og kåringer fra det beste innen tv og film fra 2015.

Her er noen bilder fra den røde løperen!


Bilde hentet her

Bilder hentet her

Bilder hentet her

Bilder hentet her

Bilder hentet her



OLAPLEX Profesjonell salongbehandling

Postet av Adam og Eva Arkaden den 7. Jan 2016



Olaplex er en 3 stegs profesjonell behandling for hår som skal farges eller blekes.
Det har blitt godt testet av over 75 000 salonger over hele verden!
Olaplex blir brukt på kjendiser som Charlize Theron, Cameron Diaz og Khloe Kardashian.

Når du utfører en kjemisk behandling på et hår, eller bruker mye varmeverktøy,
så brytes disulfidbindingen i håret ned og kvaliteten blir svekket.
Ved å bruke Olaplex ivaretar man kvaliteten på håret ved å binde disulfidbindingene sammen igjen. Dette gjør at håret ikke brekker, og man kan gå igjennom større fargeendringer på håret uten at håret blir ødelagt.


Olaplex Bond Multiplier No 1
: blander vi inn i fargen i salongen
Olaplex Bond Perfector No 2: påføres i håret etter fargen har blitt skylt ut
Olaplex Hair Perfector No 3: dette er et produkt som kan brukes en gang i uken hjemme











Ønsker du å teste ut Olaplex, så vil du oppleve at fargen holder seg lenger, og at håret ikke blir så slitt ved en lysning/bleking. Du sitter igjen med et hår som er mer sunt og sterkt!



Kilder:
Frends AS
Olaplex Norge






InterWho? Maya

Postet av Adam og Eva Arkaden den 7. Jan 2016



Hei Maya! Fortell litt om deg selv.

-Jeg jobber som Senior Stylist på Adam og Eva, Arkaden, Make-up artist, lærer på Adam og Eva Skolen, og som veileder på treningskvelder for lærlingene våre.


Hvilken erfaringer har du innenfor faget?

-Jeg har jobbet mye ute på oppdrag som hårstylist og make-up artist på f.eks. Esmod visning, Fashion Week, i musikkvideoer, moteserier og -visninger, og for designere som Black Rat.


Hva ser du frem mot i 2016?

-Lysere tider! Sol og sommer, og alt som følger med det. Det er da kunder blir litt mer vågale og ønsker større forandringer. Det er så mye morsomt man kan gjøre med håret i sommerhalvåret!


Hvilken trender tror du slår an i 2016?

-På hår fronten tror jeg vi vil se mer til duse pastellfarger og støvete farger, fletter og fortsatt "festivalhår". Når det kommer til Make-up tror jeg vi vil se et uttrykk som er mer naturlig og friske farger.


Hva tror du vi vil se mindre til?

-Mindre "contouring" og overdramatisert sminke. Jeg tror det blir mindre knallfarger på håret og heller mer mot naturlige nøyanser. Kanskje LOBen også vil dabbe litt av?


Good riddance?

-Grått hår!


Hva inspirerer deg, og hvor finner du "inspoen" fra?

-Jeg bruker Pinterest og Instagram MYE! Jeg får også inspirasjon fra kunder som ønsker forandringer der vi idémyldrer sammen og kommer frem til en skreddersydd løsning til kunden. Jeg er også spent på hva vi vil se av hår/make-up/mote uttrykk under den kommende festivalen, Coachella. Jeg blir inspirert av "California" stilen for den har en miks av både surfe/bohem/hipsterstil der alt er lov!


På fashion fronten da? Hva liker du?

-Jeg har jobbet en del for Black Rat og liker godt den stilen med enkelt snitt og at det er utført et godt håndarbeid. Ellers så syntes jeg Alexander Wang, Chloè og Elie Saab er dyktige designere.


Maya anbefaler:

Hår

-Redken Fashion Work 12, hårspray

-Biolage Cleansing Conditioner

-Rundbørsteføner, Babyliss



Make-Up

- Makeup Store High Tech Lighter

- Kicks Hydrating Primer




What decade is your decade? Man edition!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 6. Jan 2016


1910 - 1920


Det var mest korte klassiske frisyrer, litt lengde på toppen som de stylet bakover. Barten var bred, gjerne med en snurr på tuppen.

Stilen ble mindre formelt på 1920 tallet og hårfrisyren var mye av det samme.


1930


The years of cinema! - Folk ville se ut som filmstjerner som Fred Astaire, Cary Grant og Gary Cooper. Sleik, bølger og blyantbart!


1940


Den andre verdens krig gjorde inntrykk på motebilde. Minimalistiske og korte militærklipper.


1950


James Dean og Elvis Presley - Trenger man å si noe mer?


1960


Selv om Hårtrenden har vært relativt lik hele veien med den klassiske korte frisyren, ser man plutselig en forandring. Rebellgutta The Beatles var med på å forandre hårtrendene. Nå kunne gutter få lov til å svinge med håret!


1970


Hippie tiden gjør sin entrè. Gutter som jenter,ville være så naturlig som mulig. Langt hår og skjegg ble vanlig å ha.


1980


Volum, volum og hockeysveis! Barten gjør sin comeback!


1990


Boybands ble født! Midtskill, gelè og litt for store klær ;)


2000


Typisk 2000 tallet. bleket tupper,fauxhawk og bling i øret.


2010 og i dag:




Og hvem vet hva fremtiden vil bringe?.....




//Martine